برای كمبود مصرف شیر، دلایل متفاوتی بیان میشود. توصیه كارشناسان به اینگونه افراد این است كه شیر را همراه با خوراكیهای دیگر میل كنند. مصرف شیر را به مقدار كم شروع كنند و مصرف آن را به طور تدریجی افزایش دهند. در این صورت، به مصرف شیر عادت میكنند و مشكلی نخواهند داشت. توجه به كودكان در ارتباط با تامین كلسیم مورد نیاز آنان، به دلیل نقش آن در سلامت استخوانها بسیار ضروری است. كودكان 4 تا 8 ساله، روزانه به 800 میلیگرم كلسیم نیاز دارند، كه این نیاز در نوجوانان 13 تا 18ساله 1300 میلیگرم و در افراد 19 تا 50 ساله روزانه 1000 میلیگرم است. افراد بالای
51 سال نیز به روزانه 1300 میلیگرم كلسیم نیاز دارند. براساس یافتههای موسسه ملی سلامت كودكان، بدون شیر در رژیم غذایی روزانه، تقریباً غیرممكن است مقدار كلسیم مورد نیاز بدن جذب شود. كارشناسان توصیه میكنند به جای مصرف نوشابههای گازدار، شیركاكائو یا دیگر اشكال مطبوع شیر جایگزین آن شود نتیجه یك تحقیق نشان داد، زنان مسنی كه در دوران كودكی، روزانه كمتر از یك لیوان شیر مصرف میكردهاند، استخوانهای سست و شكنندهتری داشتهاند و احتمال شكستگی استخوان در آنها دو برابر زنانی بوده است كه در دوران كودكی روزانه یك لیوان شیر مصرف كردهاند. دوره نوجوانی در رشد و تكامل استخوانها بسیار مهم است، زیرا نیمی از توده استخوانی افراد بالغ در این زمان شكل میگیرد. در دختران، 95 درصد مجموع بافت استخوانی تا سن 17 سالگی ساخته و ذخیره میشود. بنابراین دختری كه در دوره كودكی و نوجوانی كلسیم كافی دریافت نكرده است، هنگامی كه وارد میانسالی میشود فاقد استخوانهای قوی و سالم است و با عوارض گوناگونی مانند شكستگی استخوانها روبهروست.
یك وعده غذایی غنی از كلسیم، مثل شیر یا ماست، دستكم حاوی 300 میلیگرم كلسیم است. برخلاف بسیاری از مواد غذایی، شیر حاوی ویتامین «D» است و وجود این ویتامین، برای جذب كلسیم ضروری است. زنان مبتلا به فشار خون كه علاوه بر درمان دارویی، روزانه 1500 میلیگرم كلسیم به مدت 4 سال دریافت داشتهاند، فشار خونشان به طور قابل ملاحظهای كاهش یافته است، اما بیمارانی كه فقط دارو مصرف كردهاند، بعد از این مدت، به طور كلی شاهد افزایش فشار خون بودهاند.
مطالعات متعدد دیگر نشان میدهند كه كلسیم ممكن است مقابل كاهش علایم پیش از قاعدگی در زنان و پیشگیری از سندرم كیستهای تخمدانی موثر باشد. توجه به مساله مصرف شیر در دوران كودكی و نوجوانی، به خصوص در دختران از اهمیت خاص برخوردار است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
ضمن تشکر از توجه شما به این مطلب،نظرات سازنده شما در هر مطلب را صمیمانه ارج نهاده واميد داريم بتوانيم از حسن نظر شما در راستاي افزايش سطح ارائه محتوا بهره گيريم.
نظر شماقابل روئیت برای عموم خواهدبود .