در اینجا می توانید مقاله های زیادی در مورد تغذیه ،محافظت از پوست و مو و هر چیزی که برای سلامتی نیاز دارید را بیابید
تأييد اولين مورد انتقال ايدز از راه بزاق
تأييد اولين مورد انتقال ايدز از راه بزاق
تحقيقات-تاکنون 3 راه عمده براي انتقال ويروس ايدز شناخته شده بود؛ انتقال از راه تزريق يا تماس با خون آلوده، انتقال از راه ترشحات جنسي و انتقال از طريق مادر به فرزندش طي بارداري، زايمان و شيردهي.
امابه تازگي راه ديگري از انتقال در ايالات متحده آمريکا تأييد شده است و آن انتقال ويروس از راه خوراندن غذاي جويده شده به کودک بوده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، مرکز کنترل و پيشگيري از بيماريهاي آمريکا، 3مورد از ابتلاي کودکاني را به ثبت رسانده است که به دليل خوردن غذايي آلوده که مادران و مراقبانشان قبل از آن، آن را جويده و سپس در دهانشان گذاشته بودند. البته کارشناسان بررسيکننده پرونده اين 3 کودک خردسال ميگويند نميتوان اسم اين شيوه انتقال را شيوه جديدي گذاشت؛ چرا که حداقل در 2مورد از اين 3 مورد، خونريزي و آسيب لثه در فرد بزرگسال مبتلا به ايدزوجود داشته و اين خون آنها بوده که ويروس را به بدن نوزاد منتقل کرده و نه بزاق آنها. با اين حال، ميتوان گفت اين موارد هشداري است، بهخصوص درکشورهاي توسعهنيافته، مانند آفريقا، که در آنها خوراندن غذاي جويده شده به کودک شيرخوار بيدندان رواج زيادي دارد. در اين کشورها، غذاي مخصوص کودک کمتر يافت ميشود و وسيلهاي که بتوان با استفاده از آن غذا را براي بچهها به شکل خمير و پودر در آورد نيز به راحتي پيدا نميشود. بنابراين در اين کشورها، از سادهترين وسيله، که همان دندان بزرگسالان باشد، براي له کردن و آماده کردن غذا براي شيرخواران استفاده ميشود. پيش از اين، انتقال برخي ويروسها و باکتريها از اين روش، ثابت شده بود. از جمله ويروس هپاتيت ب که راه اصلي انتقال آن خون وترشحات جنسي است، اما گفته ميشد که حجم بالاي بزاق آلوده، در هنگام جويدن غذاي کودک، ميتواند ويروس را به او منتقل کند. همچنين انتقال باکتري هلي کوباکتر پيلوري، عامل التهاب معده و نيز گلودردهاي استرپتوکوکي از اين راه مشخص شده بود. در مورد ويروس ايدز ،اعتقاد عمومي کارشناسان اين بود که وجود ترکيبات بزاق، مانع از انتقال آناز طريق دهاني ميشود. با اين حال، آنها تاکيد داشتند که مسواک فرد آلوده به ويروس از آنجا که ممکن است در هنگام استفاده خونريزيهاي کوچک و مخفي در لثهها رخ دهد، ميتواند عامل انتقال به ديگران محسوب شود. در هنگام خوراندن غذاي نيمهجويده به کودک شيرخوار نيز همين فرايند تکرار ميشود.به همين علت کارشناسان معتقدند بهتر است حتيالامکان همه افراد، بهخصوص افراد آلوده به ويروس ايدز، از آماده کردن غذا براي کودکان، خودداري کنند.کودکان سامانه ايمني ضعيفتري دارند و به همين علت احتمال بقا و تکثيرويروس در آنها بيشتر است ودرصورت ابتلا، کمتر ميتوانند با آن مبارزه کنند. هماکنون در سراسر جهان ميليونها کودک مبتلا به اين بيماري هستند که بايد با آن دستوپنجه نرم کنند. اين کودکان از راههاي مختلف به آن آلوده شدهاند که بايد به اين راهها، خوردن غذاي نيمهجويده بزرگسال آلوده به ويروس را نيز افزود. راههاي انتقال ايدز به كودكان آمار زير، راههاي انتقال آلودگي را در کودکان زير 14 سال در جهان نشان ميدهد:
از طريق والدين مبتلا به AIDS
77درصد
تزريق خون بهدليل هموفيلي و...
6درصد
دريافت خون در موارد ديگر
13درصد
با منشا نامعلوم
3 درصد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
ضمن تشکر از توجه شما به این مطلب،نظرات سازنده شما در هر مطلب را صمیمانه ارج نهاده واميد داريم بتوانيم از حسن نظر شما در راستاي افزايش سطح ارائه محتوا بهره گيريم. نظر شماقابل روئیت برای عموم خواهدبود .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
ضمن تشکر از توجه شما به این مطلب،نظرات سازنده شما در هر مطلب را صمیمانه ارج نهاده واميد داريم بتوانيم از حسن نظر شما در راستاي افزايش سطح ارائه محتوا بهره گيريم.
نظر شماقابل روئیت برای عموم خواهدبود .